© 2004-2024 www.lakatospal.hu. Minden jog fenntartva.

Lakatos Pál: Végleg eltűntem? (2010. december 31.)

A Kdr rezsimben- ez Aczl Gyrgy krelmnya volt-, jsgrknt, rdiriporterknt a hrom „T” kzl- trt, tmogatott, tiltott- nekem a „trt” kategria jutott. A „rendszervltskor”, amit akkor idzjel nlkli valdi vltsnak hittem, voltam n nci, fasiszta, irredenta, antiszemita s rasszista is. Teht, mr akkor is kijutott a fldi „jbl”.
Aztn, amikor Horn Gyulval is kikezdtem (pufajks mltja utn kutakodtam), azonnal levltattak a Magyar Rdi Vasrnapi jsg cm msornak lrl, 1995-ben. Hromvi pereskeds utn kerltem vissza- jogersen-, 1998-ban korbbi helyemre, a fszerkeszti posztra. De csak jogilag. Mg egy vig kellett hadakoznom- ekkor mr a FIDESZ volt kormnyon-, a brsgon is kivvott jogaimrt, de 1999-tl ismt ott folytathattam, ahonnan 1995-ben- jogtalanul- eltvoltottak. m ez az llapot sem tartott sokig, 2001. jliusban vezeti kinevezsem nem hosszabbtottk meg – Kondor Katalin volt a Magyar Rdi elnke s Perjs Klra a Kossuth Ad fszerkesztje-, majd a rdit is el kellett hagynom. 2001. jlius 29-n szlaltam meg ott utoljra. Ekkor a kvetkezkppen bcsztam: „Mr msodszor vltottak le a Vasrnapi jsg lrl. Elszr 1995. augusztus 24-n, mg a Horn-kormny idejn, msodszor pedig most, amikor Orbn Viktor kormnya van hatalmon. Egy jobbkzp kormny. Furcsa egybeess ez. Ngyves brsgi hercehurca s legfelsbb brsgi dnts utn kerltem vissza - ide - az eredeti helyemre, 1999. mrcius elejn. Azta - irnytsommal s kzremkdsemmel - sorra mutattuk be ezt az talakulsnak nevezett korrupt vilgot. Beszltnk - tbbek kztt - a nvnyolajipar s cementipar, az egsz lelmiszerfeldolgoz-ipar trvnytelen privatizcijrl. A bankok klfldi, idegen kzbe adsrl. Van olyan bank, amelynek eladsval, a kormnygarancik teljestse utn a magyar llam, teht a magyar adfizet polgr, sszesen nyolcezer forint bevtelhez jutott. s szltunk az energiaszektor ron aluli, feleltlen ktyavetyjrl. Boros Imrt, az Orbn-kormny trca nlkli minisztert idzem, akinek magnszmtsai szerint 1990 s 1998 kztt 14 ezer millird forint rtk nemzeti vagyont privatizltak, ktes gyletek sorn. Az eladsok, az ajndkozgatsok utn 2 ezer millird forint vesztesge „szletett" az orszgnak. Eltnt teht - teljesen bntetlenl - 16 ezer millird forint. Eltnt a nemzeti vagyon. De 1998 utn, az Orbn-kormny idejn is hadakoznunk kellett pldul a MALV, a MAHART, a dunai flottilla s a magyar fld megtartsrt. Az utbbi hnapokban egyre erteljesebben reztem, hogy ezzel a politikai hatalmat is rszben bekebelez maffiz csoporttal s a korrumplhatkkal nem lehet szemben menetelni. Vagy ha megprblom, eltaposnak. Ez trtnt most is. Politikai nyomsgyakorls s korrupci, ez a mostani levltsom trtnete.
Furcsa vilg a mink, jsgrk. Itt hatalmon lehetnek egykori s mai besgk, alkoholistk, reklm percemberkk, akik alamizsna millikat cssztattak titkon, az adfelgyelet tudta nlkl, a sajt zsebkbe. S hatalmon maradnak a mai Herdesek s a tbbletpnzrt lefel taposk is. Vannak, akik most gyansan hallgatnak. Hallgat pldul a msor fl vdernyt gr Vasrnapi jsg Hallgati Barti Krnek njellt vezre. Vajon kivel kttte meg paktumt? Vannak persze, akik vdenek. Legalbbis gy tesznek, mintha vdennek. Mint pldul tettk azt pnteken (2001. jlius 27-n, vezeti szerzdsem meg nem hosszabbtsnak estjn) az ATV „Nemzeti" Sajtklubjnak tagjai. Br ne tettk volna, legalbbis ilyen megalz mdon ne.
Az nk tmogatst Kedves Hallgatk, aggdst, az egytt tlttt vasrnap reggeleket azonban ksznm.
Most pedig - remlem csak nhny hnapra - n elhallgatok. Addig is beszljenek, a megmaradt becsletesek mellett, a mai Herdesek s a mai Jdsok is. Viszont hallsra, valamikor, valahol."
Ez a viszontlts s viszont halls azonban elmaradt. Kkknyves munkanlkli lettem. Egyetlen jsg, egyetlen rdi s egyetlen televzi sem mert foglalkoztatni.
Majd egy kis hetilap, a Magyar Vilg befogadott, s Haznkrt cmmel ezt a honlapot is elindtottam 2005-ben. S ott folytattam, ahol a rdis munkm abbahagyattk velem. Kzben rtam kilenc knyvet. Tbb mint hromezer oldalon trtam fel a rendszervltsnak hazudott idszak, a mgttnk lv kt vtized puszttsait.
jsgbli hadakozsaim sem nztk azonban j szemmel. A knyveimrt nem, de a honlapon megjelent rsok nmelyikrt brsg el citltak, s a jogszolgltats kzremkdsvel jl helyben is hagytak. Nem is egyszer. S tudjk, aki mr ennyiszer meggette magt, az vatosabb lesz.
Mivel a 2011. janur elsejvel letbe lp j mdiatrvnyt ismerve azt rzem, azzal szemben fogjk alkalmazni, akivel szemben ppen akarjk, s n az aczli „trt” kategribl, az elmlt vek alatt a „tiltott”-ba kerltem t, ezrt, mra, vatos lettem. A kormnyvltst kvet trvnykezsi gyakorlat- amelynek nagyon sok passzusval- egyet rtek- a tnyfeltr jsgrsnak nem kedvez, gy a honlapomon volt tbb mint 9. 000 rst 2010. december 31.-n, 17 ra 14 perckor eltntettem. Ettl a perctl kezdve olvashatatlanok.
2001. jlius 29-n mg azt mondtam a Magyar Rdiban: „Most pedig - remlem csak nhny hnapra - n elhallgatok.”
2001-ben is tvedtem, hiszen soha tbb nem trhettem vissza a Magyar Rdiba, gy most mr semmit sem grek. Azt, hogy az a tbb mint kilencezer rs valaha is olvashat lesz-e mg az n letemben, nem tudom. Hiszen, ebben a „rendszervltsi” kavalkdban csak a jtkosok vltoznak, a csapatszellem, a mgttes szndk az mindg vltozatlan.